Så blev Flattered ett fullskaligt skomärke

Allting började med en ballerinasko som gjorde succé i sociala medier. Sju år senare har Flattered blivit ett fullskaligt skomärke som gör succé med sin egen e-handel.

Historien om Flattered har sin början 2013, då Gustav Lidén och Hanna Kwiatkowska Tisner såg ett utrymme på marknaden för lyxiga ballerinaskor som skulle användas inomhus. Succén var omedelbar, skon blev en storsäljare – och snart kunde sortimentet utökas.

– Människor ville använda skorna utomhus, så det första vi gjorde var i princip att tillverka utomhusskor där vi satt en tjockare sula på inneskorna. Därifrån har det sedan vuxit till att bli fler och fler modeller. I dag är inte den ursprungliga produkten i fokus längre. I dag är vi ett starkt skovarumärke med ett fullskaligt sortiment, säger Gustav Lidén, som i dag är VD för Flattered.

En del i Flattereds framgång har varit att man tidigt fick stor framgång i sociala medier. Bland annat uppmärksammade Isabella Löwengrip, som i dag också är delägare i Flattered, skorna – vilket gav en rejäl skjuts.

– Det var förstår mycket effektivt, men vi bestämde oss också för att det inte räckte med att rida på Isabellas följare. Vi var tvungna att bli minst lika bra som alla andra på att köpa trafik. Och det har vi gjort riktigt, riktigt bra.

Den stora trafiken har lett till att Flattered växer snabbt. Varumärket säljs på till exempel, NK, Åhléns och Boozt samt hos en rad utländska återförsäljare, men det är i den egna kanalen som tillväxten är tydligast. Under 2020 har Flattered vuxit med 200 procent jämfört med föregående år. En viktig del i framgången är att man också blivit bra på att analysera sin trafik och sin försäljning, och det gör man med hjälp av Peasys automatiserade rapporter.

– Vi har flera olika verktyg för rapportering, men det som är så otroligt effektivt med Peasy är att deras rapport kommer varje dag, och att den då har justerat för moms och valutaväxlingar. Det gör att jag på en sekund kan få en tydlig överblick över hur det går för oss. Det är mycket praktiskt för oss och gör det enklare att fatta rätt beslut, säger Gustav Lidén.

Till sist. Vad är ditt bästa tips för att lyckas med sin E-handel?

– Att bli riktigt duktig på att driva trafik. Det räcker inte att ha en fin sajt och sedan tro att folk ska hitta dit på egen hand. Ett stort antal besökare är en nyckel till att lyckas.

 

Vill du besöka Flattereds E-handel? Klicka här.

 

Vad säger våra kunder?

 

Peasy.nu

Peasy.nu skickar den viktigaste statistiken och nyckeltalen från din e-handel till din mail varje morgon. Vill du hålla koll under dagen så använder du vår app som alltid är uppdaterad.
Inget att installera, ställa in eller förändra i din nuvarande lösning.